open-navfaktor-logo
search
Fudbalska legenda
"Vidoviti" Pape: Obistinila se prognoza najuspješnijeg selektora BiH
Do kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine preostale su još tri utakmice.
11.10.2021. u 12:47
get url
text

VEZANI TEKST - Sušić za Faktor: Nije me zanimalo ko su menadžeri igrača, u dobroj smo situaciji

Nakon subotnje pobjede nad Kazahstanom (2:0) situacija u grupi D mnogo je jasnija. Iz naredna tri duela Zmajevima su neophodne dvije pobjede kako bi osigurali drugo mjesto i plasman u baraž.

Dakle, uz sadašnjih šest selekciji Ivayla Peteva potrebno je još šest bodova kako bi takmičenje u grupi završili iza reprezentacije Francuske, u tom slučaju s 12 bodova.

Upravo poslije drugog duela sa aktuelnim prvacima svijeta i novim osvajačem Lige nacija, kojima smo u Strazburu "otkinuli" bod, najuspješniji selektor u historiji našeg tima Safet Sušić u razgovoru za Faktor izrekao je jednu zanimljivu pretpostavku.

VEZANI TEKST - Računica je sada mnogo jasnija: Šta je potrebno Zmajevima za plasman u baraž?

- Treba pobijediti tri utakmice koje nam predstoje kod kuće i uzeti bod Kazahstanu u gostima. Mislim da bi nam 12 bodova možda na kraju i moglo biti dovoljno za drugo mjesto - kazao je legendarni Pape, jedini stručnjak koji je našu zemlju odveo na jedno veliko takmičenje.

Doduše, Sušić nije bio u potpunosti "vidovit", Kazahstan nam je uzeo bod na Bilinom polju, no izgubljeno smo nadoknadili pobjedom u Nur Sultanu, pa ćemo svoju sudbinu rješavati na domaćem terenu protiv Ukrajine i Finske. Sa pobjedama u tim susretima, uopće ne računajući ishod sutrašnjeg duela sa Ukrajincima, najbolji bh. fudbaleri imali bi 12 bodova, baš onako kako je "vidoviti" Pape prognozirao.

Bude li koji bod više na kontu Zmajeva, vjerujemo da to neće nikome zasmetati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.