open-navfaktor-logo
search
Pretučeni u svom domu
Više od 40 dana od brutalnog premlaćivanja povratnika Memišević: Nadležni još nisu otkrili ko je napadač
Dvoje povratnika Fadil i Ajša Memišević pretučeni su i opljačkani u svom domu u selu Omeragići kod Višegrada prvu noć ramazana, 23. marta ove godine. Identitet izvršioca ovog djela još nije poznat.
16.05.2023. u 11:22
get url
text

VEZANI TEKST - Prvu noć ramazana: Kod Višegrada teško pretučeni i opljačkani povratnici Fadil i Ajša Memišević

Ovaj događaj duboko je uznemirio javnost u našoj zemlji. Fotografije dvoje teško pretučenih i istraumiranih staraca u kolima Hitne pomoći koje su objavljene nedugo nakon napada nikoga normalnog nisu ostavile ravnodušnim.

Uslijedilo je i oglašavanje brojnih zvaničnika, među kojima su i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, sa osudama i apelom da se što prije utvrdi počinilac, odnosno počinioci.

Danas, 40-ak dana kasnije, novih informacija o ovom napadu gotovo da i nema.

- Identitet izvršioca krivičnog djela na štetu porodice Memišević još nije poznat i tužilaštvo provodi sve mjere i radnje u cilju otkrivanja i procesuiranja počinioca ovog krivičnog djela – navedeno je iz Tužilaštva u Istočnom Sarajevu na naš upit.

Glasnogovornica Policijske uprave Foča Svjetlana Govedarica za Faktor je navela kako je policijski izvještaj podnesen Tužilaštvu.

- Sada su u toku vještačenja predmeta koji su pronađeni na mjestu događaja – dodala je Govedarica.

Fočanska policija noć nakon napada zbog sumnje da je napao i opljačkao Memiševiće uhapsila je Bojana Prodana.

VEZANI TEKST - Oglasilo se Tužilaštvo: Zbog čega je osumnjičeni za napad na Memiševiće pušten na slobodu

Prodan je odranije poznat po nasilnim razbojništvima. Nakon što je proveo 24 sata iza rešetaka, Prodan je, po naredbi tužioca koji rukovodi istragom, pušten.

Fadil i Ajša još se nisu vratili na svoje ognjište. Oni se trenutno nalaze u Sarajevu kod sina Hasiba. 

- Idu u banju na terapiju. Oporavljaju se polako. Ide nabolje, sporo je, ali u takvim su godinama da ne može tako brzo ni ići - kazao je kratko Hasib dodajući kako nikakvih informacija u vezi s tokom istrage nemaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.