open-navfaktor-logo
search
Premijer RS-a
Višković: Ništa nam ne znači Palmerov angažman
Znamo stav Amerike prema ovim terenima i mislim da na to ne treba trošiti previše ni vremena ni energije, rekao je Višković
02.09.2019. u 15:04
get url
text

Premijer Republike Srpske Radovan Višković tvrdi da imenovanje specijalnog predstavnika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za zapadni Balkan Matthewa Palnera "ne znači ništa za RS".

-Ništa nam ne znači. Ko god bio zadužen, ništa. Znamo stav Amerike prema ovim terenima i mislim da na to ne treba trošiti previše ni vremena ni energije. Mi treba da radimo svoje poslove, a oni neka rade svoje - rekao je Višković novinarima danas u Istočnom Sarajevu.

Kazao je da će biti rekonstrukcije Vlade RS-a, ali nije precizirao detalje.

Višković je, također istakao, da će 25 miliona eura, koje je izdvojila Srbija za RS, biti direktna podrška budžetu i da to na neki način predstavlja kompenzaciju za sredstva od indirektnih poreza, koje je blokirala Federacija BiH.

Tvrdi da Federacija BiH u ovom momentu "zakida RS za oko 50 miliona KM na ime povrata PDV-a i akciza“.

-Mi ćemo im to nekada sigurno naplatiti i to s kamatama. To nam sada dođe kao neki vid štednje, mada bi itekako već sada, u pogledu investicija, imali šta da radimo s tim novcem jer imamo gotove projekte za realizaciju – dodao je entitetski premijer.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.