Premijer RS-a

Višković: Ništa nam ne znači Palmerov angažman

Objavljeno: 02.09.2019. u 15:04

Znamo stav Amerike prema ovim terenima i mislim da na to ne treba trošiti previše ni vremena ni energije, rekao je Višković

Radovan Višković

Premijer Republike Srpske Radovan Višković tvrdi da imenovanje specijalnog predstavnika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za zapadni Balkan Matthewa Palnera "ne znači ništa za RS".

-Ništa nam ne znači. Ko god bio zadužen, ništa. Znamo stav Amerike prema ovim terenima i mislim da na to ne treba trošiti previše ni vremena ni energije. Mi treba da radimo svoje poslove, a oni neka rade svoje - rekao je Višković novinarima danas u Istočnom Sarajevu.

Kazao je da će biti rekonstrukcije Vlade RS-a, ali nije precizirao detalje.

Višković je, također istakao, da će 25 miliona eura, koje je izdvojila Srbija za RS, biti direktna podrška budžetu i da to na neki način predstavlja kompenzaciju za sredstva od indirektnih poreza, koje je blokirala Federacija BiH.

Tvrdi da Federacija BiH u ovom momentu "zakida RS za oko 50 miliona KM na ime povrata PDV-a i akciza“.

-Mi ćemo im to nekada sigurno naplatiti i to s kamatama. To nam sada dođe kao neki vid štednje, mada bi itekako već sada, u pogledu investicija, imali šta da radimo s tim novcem jer imamo gotove projekte za realizaciju – dodao je entitetski premijer.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije