open-navfaktor-logo
search
Povećani prihodi
Višković o novom Zakonu o igrama na sreću: Ništa od "prijetnji" se nije ostvarilo
Raspravu o ovom zakonu i njegovo donošenje pratile su burne reakcije
17.09.2019. u 11:42
get url
text

Premijer RS-a Radovan Višković kazao je danas da su od maja, kada je u RS-u počelo sprovođenje novog Zakona o igrama na sreću, pa do kraja augusta ove godine, prihodi od igara na sreću povećani za oko osam miliona KM u odnosu na isti period lani ili za oko 40 posto.

-Prihodi su mjesečno bili veći za 1,4 do 1,5 miliona KM u odnosu na rad po starom zakonu. Na sjednici Vlade RS-a prije sedam dana, izabrali smo strateškog partnera Lutriji RS-a za fomiranje zajedničkog preduzeća. Radimo sve u zadatim rokovima. U narednoj godini očekujemo duplo veće prihode – kazao je Višković.

On je istakao da se još ne mogu sagledati efekti u punom kapacitetu jer traje prijelazni period kada priređivači treba da usaglase svoje poslovanje sa novim zakonom. Raspravu o ovom zakonu i njegovo donošenje pratile su burne reakcije, posebno postojećih priređivača na sreću u RS-u.

-Prvo je bila priča ostat će ljudi bez posla, smanjit će se broj priređivača... Moram vas obavijestiti da se povećao broj priređivača,  a broj zaposlenih je isti kao prošle godine – kazao je Višković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.