open-navfaktor-logo
search
Ispoštovat će se novi rok
Vlada FBiH na hitnim telefonskim sjednicama odlučivat će o novcu za vakcine
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas će održati dvije hitne telefonske sjednice na kojima će se naći samo po jedna tačka dnevnog reda, a vezane su za osiguranje novca od oko 11 miliona KM za nabavku vakcina protiv COVID-19, potvrđeno nam je iz dobro obaviještenih izvora.
18.12.2020. u 13:32
get url
text
Vlada FBiH

Ovo je odgovor Vlade FBiH na najnoviju obavijest Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine u kojoj stoji da je produžen rok za uplatu preostalog novca za nabavku vakcina do 23. decembra. Naime, prvobitni rok je istekao 15. decembra.

Podsjećamo, Vlada FBiH je u traženom roku uplatila avans za nabavku vakcina od 2.124.800 KM, kako je od njih tražilo Ministarstvo civilnih poslova BiH, da bi zatim iz ovog Ministarstva stigla obavijest 11. decembra da preostali novac, oko 11 miliona KM Vlada FBiH mora uplatiti do 15. decembra, što zakonski i proceduralno nije bilo moguće.

- Danas bi trebalo da Federalna vlada održi dvije hitne telefonske sjednice u vezi s osiguranjem preostalog novca za nabavku vakcina protiv COVID-19. Riječ je o oko 11 miliona KM koji će se rasporediti iz budžetskih rezervi FBiH. U ponedjeljak bi taj novac trebalo da bude operativan - kazali su nam u Vladi FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.