- Grad Bihać će 125. 000 maraka usmjeriti u sanaciju ekonomskih posljedica pandemije koronavirusa, koje su nastale u proteklih godinu i po dana. Zatim 80.000 KM dobijamo za projekt dogradnje i rekonstrukcije sportske dvorane "Luke", a isti iznos i za jedan od strateških projekata - sanacija i asfaltiranje dijela puta Kralje - Vrkašić za koji je skoro sve spremno. Također, 40. 000 maraka namijenjeno je za projekt izgradnje sportske dvorane u područnoj školi "Kamenica - Izačić - kazao je šef Odsjeka za mjesne i vjerske zajednice Grada Bihaća Elmedin Mehadžić.

Općina Bosanska Krupa dobit će 500. 000 KM za realizaciju projekta uređenja Ulice "511. slavne brigade" i Trga Alije Izetbegovića.

 - Mi smo prije nekoliko mjeseci predstavili ovaj projekt, koji bi u potpunosti trebao izmijeniti i unaprijediti sliku gradskog središta. Suvišno je i govoriti koliko je ovo značajan projekat za sve građane Bosanske Krupe, odnosno razvoj ogromnog turističkog potencijala - riječi su općinskog načelnika Armina Halitovića.

Općina Sanski Most će novcem koji je osigurala Federalna vlada završavati drugu fazu izgradnje Prvomajske ulice, dok će se i u drugim gradovima i općinama ovog kantona dobijeni novac usmjeriti za projekte koji su u fazi realizacije.