open-navfaktor-logo
search
Na zahtjev
Vlada KS dala saglasnost za upošljavanje medicinskog kadra: U Apotekama Sarajevo 60 radnika odsutno s posla
Vlada Kantona Sarajevo dala je saglasnost Javnoj ustanovi Zavod za bolesti ovisnosti Kantona Sarajevo za prijem na neodređeno vrijeme jednog doktora medicine-sekundarca, dvije medicinske sestre/tehničara i jednog magistra farmacije, na zahtjev ove zdravstvene ustanove, a radi osiguranja njenog funkcionisanja.
26.11.2020. u 15:33
get url
text

Ustanova ima osigurana sredstva za rad ovih zdravstvenih radnika, a dužna je poštovati sve zakonske i podzakonske akte prilikom njihovog prijema u radni odnos.

Vlada je dala saglasnost i Javnoj ustanovi Apoteke Sarajevo za produženje ugovora o radu za tri magistra farmacije i dva farmaceutska tehničara na vremenski period do tri mjeseca.

Ministarstvo zdravstva KS je zaprimilo zahtjev ove ustanove, da se urgentno da saglasnost na produženje ugovora o radu navedenim zdravstvenim radnicima, s obzirom na to da je u JU Apoteke Sarajevo trenutno odsutno 60 radnika jer su Covid-pozitivni, u izolaciji, ili su odsutni po drugom osnovu.

Za rad navedenih zdravstvenih radnika ustanova ima osigurana finansijska sredstava, a dužna je prilikom produženja ugovora o radu poštovati sve zakonske i podzakonske propise, saopćeno je iz Press službe Vlade KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.