open-navfaktor-logo
search
Burno u Borcu
Vlado Jagodić pred gostovanje Sarajevu otjerao još jednog defanzivca
Vlado Jagodić, trener FK Borac, poručio je kako u nastavku neće računati na iskusnog defanzivca Nemanju Janičića.
07.09.2020. u 15:42
get url
text

VEZANI TEKST - Borac otjerao nezadovoljnog Marina Galića, razočarani Vlado Jagodić bez riječi

Ovaj stoper suspendovan je nakon što je odbio da uđe u igru na meču protiv Krupe. Ništa se nije promijenilo ni nakon razgovora između uprave, stručnog štaba i igrača, a Jagodić je potvrdio da više ne računa na njega.

- Janičić je završena priča. Bar što se meče tiče. To što se desilo, ne bih volio nikome da se desi. Rekao sam to ranije, a sad ponavljam, klub je iznad svih nas. Postoje jasna pravila koja moraju da se poštuju. Meni je ovo neshvatljivo posebno jer je Janičić bio među sedam-osam igrača po učinku. Žao mi je jer je bio primjer na pripremama i ne znam zašto je to uradio. Zbog toga sam podnio disciplinsku prijavu, pa je igrač suspendovan.

Direktor, generalni sekretar i ja smo održali sastanak sa Nemanjom, a svako je imao svoj stavove. U tim situacijama trener odgovara za stanje u ekipi. Što se mene tiče, na njega više ne računam do kraja ugovora ili dok sam ja na klupi Borca. Klub i on će riješiti međusobne odnose - objasnio je Jagodić.

Janičić je drugi defanzivac kojeg je otjerao Jagodić jer je tokom priprema sa Zlatibora "najurio" desnog beka Marina Galića, koji je bio nezadovoljan statusom rezerve.

Borac je prvenstvenu pauzu dočekao na liderskoj poziciji sa istim brojem bodova (12) kao Željezničar (Sarajlije imaju utakmicu manje), ali uz bolju gol-razliku. Banjalučani će u petak (11. septembra) gostovati na Koševu kod Sarajeva (20 sati).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.