open-navfaktor-logo
search
Predstavljen na Otoci
Vojvodić: Ovo je najgora liga na svijetu, na početku moramo pokazati snagu
Vojvodić je ekspert za promociju u elitni rang takmičenja jer je u dosadašnjoj karijeri dva kluba vodio do Premijer lige BiH
13.12.2019. u 13:48
get url
text

Četrdesetdevetogodišnji trener Darko Vojvodić novi je šef stručnog štaba sarajevskog Olimpika, lidera Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, a danas je predstavljen u duštvu direktora kluba Hamde Spahića i izvršnog direktora Hajrudina Đurbuzovića.

Đurbuzović se zahvalio bivšem šefu stručnog štaba Esadu Selimoviću i njegovom pomoćniku Dženanu Hošiću na korektnoj saradnji i dobrim rezultatima u proteklom periodu. 

Vojvodić na Otoku dolazi umjesto Esada Selimovića, koji je Vukove vodio u jesenjem dijelu prvenstva, a nedavno se povukao s pozicije zbog privatnih razloga. 

Darko Vojvodić je posljednji angažman imao u Radničkom iz Kragujevca, odakle i dolazi u glavni grad Bosne i Hercegovine. Danas je i službeno predstavljen na Otoci. 

Vojvodić je ekspert za promociju u elitni rang takmičenja, jer je u dosadašnjoj karijeri dva kluba vodio do Premijer lige BiH. U sezoni 2016/17 sa GOŠK-om je pokorio Prvu ligu Federacije BiH, dok je prošle sezone sa Borcem osvojio Prvu ligu RS-a.

- Jako mi je drago što sam ovdje. Ovu ligu sam osvajao dva puta. U međuvremenu sam osvajao ligu RS-a i mislim da sam jedini čovjek kojem je to pošlo za rukom. Mislim da sam došao u pravi klub. Uvjeren sam da će Olimpik igrati Premijer ligu. Svi koji su mislili da je Olimpik u padu sigurno su tužni. Olimpik je jak i bit će jači - poručio je Vojvodić u svom prvom obraćanju kao šef stručnog štaba FK Olimpik.

{$galerijaFotografija}

Sa šest bodova u odnosu na drugoplasirano Goražde Vukovi će ući u proljetni bio Prve lige FBiH.

- Kad vam neko ostavi šest bodova više i ekipu na okupu, vi samo treba da nastavite tim tempom. Prvi put sam došao na takvo nešto. U GOŠK sam došao kad su bili šesti, u Tuzla City kad su bili u nastajanju, u Slaviju kad je klub imao dvije lopte - kazao je Vojvodić, te naglasio da disciplina neće doći u pitanje jer on ima svoj način rada i ne libi se svakome kazati u oči ono što misli.

- Jako dobro poznajem ekipu. Za moj ukus preblago. Ja volim agresivnost, ja volim ekipu s mud**a. Moj Olimpk će biti agresivan i hrabar. Tu prednjačim ja, pa onda ostali iza mene - dodao je novi trener Olimpika.

Dotakao se Vojvodić i Prve lige FBiH, koju poznaje jako dobro.

- Ovo je najgora liga na svijetu za igrati i voditi ekipu. Milion primjera vam to govori. Nije samo dovoljno bit dobar na terenu za rezultat. Šest bodova više nam daje mogućnost da imamo svoju kalkulaciju. Moramo odmah na početku pokazati da smo jaki. Naš jedini cilj je prvo mjesto. Imamo kvalitet da to uradimo - poručio je Vojvodić kojem će na Otoci asistirati Aldin Kamer.

Kao trener radio je još u zvorničkoj Drini, Slobodi iz Tuzle, lukavačkom Radničkom, Slaviji, Zvijezdi Gradačac, Slogi Simin Han (Tuzla Cityju, op. a.).

Press Olimpik 13.12.2019.
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.