Zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Danas će se izvoditi radovi na dionici autoputa A - 1 u zoni petlje Lašve u smjeru Zenica - Kakanj. Za vrijeme izvođenja ovih radova bit će zatvorena preticajna traka, a vozači se mole za pojačan oprez.

Zbog deminerskih radova na dionici Pelagićevo - Srebrenik u mjestu Blaževac u vremenu od 07.00 do 17.00 sati, dolazi do polusatnih obustava saobraćaja uz 15 - minutno propuštanje vozila.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila teža od 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Zbog radova na mostu preko Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo - Tuzla, Nević Polje - Kaonik, Jajce - Crna Rijeka, Livno - Kamensko, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Posušje - Široki Brijeg i Šuica - Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati, saopćeno je iz BIHAMK-a.