open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EL
Vranješ srušio Sutjesku: Borac prvi put od nezavisnosti BiH preskočio prepreku u Evropi
Borac iz Banje Luke plasirao se danas u drugo pretkolo kvalifikacija za Evropsku ligu.
27.08.2020. u 18:26
get url
text

Banjalučani su pred praznim tribinama Gradskog stadiona savladali Sutjesku iz Nikšića rezultatom 1:0.

Jedini pogodak na utakmici iz prve prave prilike i prvog pokušaja prema golu gostiju dao je kapiten Banjalučana Stojan Vranješ u 35. minuti. On se odlično snašao nakon što je Brtan glavom poslao loptu u šesnaesterca Sutjeske. Vranješ je ostao usamljen i u padu loptu poslao u mrežu.

{$galerijaFotografija}

Izabranici Vlade Jagodića nakon vodećeg gola dobili su krila, a u završnici prvog poluvremena Zilkić je nakon prodora Zakarića mogao dokrajčiti Nikšićane, međutim spetljao se.

Sutjeska je najbolju priliku na utakmici imala kod rezultata 0:0. U 23. minuti Osmajić je sa desnog krila izašao sam pred Pavlovića i šutirao, ali je u glavu pogodio čuvara mreže Banjalučana.

Vrijedi istaknuti da su gosti na samom početku duela, već u 8. minuti ostali bez ponajboljeg pojedinca Damira Kojaševića, koji je zbog povrede morao napustiti travnjak.

Za Borac je ovo historijski rezultat. Prvi put su Banjalučani od nezavisnosti Bosne i Hercegovine preskočili Evropsku prepreku. Ekipa Borca u Evropi igra nakon osam godina posta.

Protivnika u drugoj rundi kvalifikacija fudbaleri Borca saznat će na žrijebanju 31. augusta.

Drugi predstavnik BiH u Evropskoj ligi, ekipa Zrinjskog od 20 sati Pod Bijelim brijegom dočekuje luksemburški Differdange.

Utakmica Maccabi - Željo otkazana je zbog pozitivnih slučajeva na COVID-19 u ekipi s Grbavice.

Podsjećamo da će i FK Sarajevo evropski put nastaviti u Evropskoj ligi, a nakon ispadanja u drugom pretkolu Lige prvaka svoj put će nastaviti od trećeg pretkola drugog po jačini klupskog takmičenja.

Borac - Sutjeska
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.