open-navfaktor-logo
search
Zmajići u Zenici
Vrhovac povrijeđen, Šerbečić žali za prošlim kvalifikacijama
Od pozvanih igrača Vedran Vrhovac ima problema sa povredom i on vjerovatno neće biti spreman za predstojeću utakmicu
13.11.2018. u 16:29
get url
text

Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se danas u Trening centru N/FSBiH u Zenici i počeli pripreme za prijateljski meč sa Azerbejdžanom.

Od pozvanih igrača Vedran Vrhovac ima problema sa povredom i on vjerovatno neće biti spreman za predstojeću utakmicu, dok Jusuf Gazibegović opravdano kasni i on će se večeras priključiti ekipi. Ostali igrači su spremni i odradili su današnji trening.

Selektor Vinko Marinović se uoči treninga obratio predstavnicima medija.

- Okupili smo se sa novom generacijom igrača i pred nama je dobra prijateljska utakmica gdje ćemo moći da vidimo koje su njihove mogućnosti. Sigurno je da ćemo pratiti i druge kandidate za U-21 selekciju koji nisu na ovom spisku jer imamo i dovoljno vremena do marta i prvih kvalifikacionih utakmica. Uglavnom, bitno je da smo krenuli sa pripremama za novi kvalifikacioni ciklus - rekao je Marinović.

Marinović je još dodao:

- Olakšavajuća okolnost je što smo u prethodnim kvalifikacijama imali mlađih igrača na koje ćemo moći i sada da računamo. To će olakšati i novim momcima da se bolje uklope i upoznaju sa našim načinom rada, a vidjet ćemo i kako će oni odgovoriti zahtjevima u U-21 selekciji.

{$galerijaFotografija}

Defanzivac Besim Šerbečić smatra da ova generacija igrača ima kvalitet.

- Ostaje žal što u prošlim kvalifikacijama nismo ostvarili plasman na Euro, jer smo igrali veoma dobro. Nažalost, nedostajalo nam je i malo sreće. Međutim, sada je tu nova generacija igrača koja ima kvalitet i nadam se da možemo napraviti iskorak. Mnogo toga će zavisiti i od žrijeba jer u prošlim kvalifikacijama smo imali zaista zahtjevnu grupu. Volio bih kad bismo sada izvukli i malo lakše protivnike - kazao je igrač Rosenborga.

Trening mlade reprezentacije BiH
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.