Toplane Sarajevo

Vrše se posljednje provjere pred sezonu grijanja, u slučaju kvarova obratiti se upravitelju

Objavljeno: 10.09.2019. u 19:57 Autor: A. S.

Sezona grijanja može početi i prije 15. oktobra, kada ona zakonski zvanično počinje, u slučaju da dva dana uzastopno prosječna dnevna temperatura zraka bude ispod 12 stepeni Celzijusa, kazao je Ženja Ljubuškić, šef kabineta direktora ovog preduzeća

Kao i do sada, dnevni režim zagrijavanja trajat će ujutro od šest do 22 sata uvečer

U KJKP Toplane - Sarajevo tokom ljeta poduzeli su sve neophodne aktivnosti na remontu i rekonstrukciji toplifikacionog sistema u cilju pripreme pred nastupajuću sezonu grijanja.

S tim u vezi iz ovog preduzeća obavještavaju građane da će od 16. do 20. septembra izvršiti funkcionalne probe cjelokupnog sistema centralnog zagrijavanja kao posljednju tehničku provjeru pred nastupajuću sezonu grijanja, kako bi, kako su nam kazali, u skladu sa Uredbom o općim uvjetima za proizvodnju distribuciju i korištenje toplotne energije, već od 20. septembra bili pogonski spremni za početak nove sezone grijanja.

- Sezona grijanja može početi i prije 15. oktobra, kada ona zakonski zvanično počinje, u slučaju da dva dana uzastopno prosječna dnevna temperatura zraka bude ispod 12 stepeni Celzijusa - naglasio je Ženja Ljubuškić, šef kabineta direktora Toplane - Sarajevo.

Dodao je da će i u predstojećoj sezoni grijanja, kao i do sada, dnevni režim zagrijavanja trajati ujutro od šest do 22 sata uvečer.

Iz Toplana - Sarajevo ističu kako je, prema Zakonu o upravljanju zajedničkim dijelovima zgrade, održavanje zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja, obaveza upravnika (upravitelja) zgrada, pa se u slučaju potrebe za hitnom intervencijom, korisnici trebaju obratiti njima.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije