open-navfaktor-logo
search
Postaje nesnosno
Vučić: Cijeli Zapad će tražiti da Srbija prizna nezavisnost Kosova da bi uskratio argument Putinu
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da se pred Srbijom nalazi veliki problem, jer će cijeli Zapad tražiti od Srbije da brzo ide ka priznanju nezavisnosti Kosova da bi uskratio argument ruskog predsjednika Vladimira Putina o priznanju nezavisnosti Kosova kojim on opravdava priznanje nezavisnosti dijelova Ukrajine.
06.05.2022. u 19:55
get url
text

Vučić je tokom obraćanja javnosti rekao da su mu svi evropski lideri koji su pričali s Putinom rekli da je ruski predsjednik insistirao na pitanju Kosova.

- Pošto se dešava da zapadne zemlje razumiju da Putin izlazi s argumentacijom koja nije slaba i u kojoj ni jedni ni drugi nisu vodili računa o Srbiji, već se tiče njihovih međusobnih sukoba, mi dolazimo u najveći problem zato što će cijeli Zapad, da bi uskratio argument Putinu, tražiti od Srbije da brzo ide ka priznanju nezavisnosti Kosova, da bi mogli da kažu Putinu da to nije isti slučaj - rekao je Vučić.

On je istakao da ne misli da će Rusija priznati Kosovo, ali je upozorio da će Srbija biti pod ogromnim pritiskom ocijenivši da to postaje nesnosno.

Dodao je da postoji samo mali broj zemalja koji žele normalizaciju Beograda i Prištine "što je bio i cilj dijaloga", a da svi ostali traže da Srbija prizna nezavisnost Kosova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.