Povezivanje regiona

Vučić i Borisov o gasovodu "Balkanski tok"

Objavljeno: 15.05.2019. u 19:42

Borisov i Vučić su razgovarali i o infrastukturnim i energetskim projektima povezivanja Srbije i Bugarske

Vučić rekao da će Srbija nastaviti da daje doprinos evropskoj agendi povezivanja regiona

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas s premijerom Bugarske Bojkom Borisovim o mogućnostima za diverzifikaciju izvora snabdijevanja gasom kroz projekat gasovoda "Balkanski tok".

Kako se navodi u saopćenju kabineta predsjednika Srbije, projekat gasovoda "Balkanski tok" predložio je premijer Borisov, a cilj je da se objedini gas iz više pravaca snabdijevanja.

Vučić je u telefonskom razgovoru zahvalio Borisovu na snažnoj i kontinuiranoj podršci Bugarske na evropskom putu Srbije.

Predsjednik Srbije izrazio je zadovoljstvo što sve zemlje intenziviraju saradnju na bilateralnom planu, ali i kroz Visoki savjet za saradnju Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke.

On je ocijenio da je taj format saradnje značajan za razvoj dobrosusjedskih odnosa, ali i razvoja Srbije u ekonomskom i svakom drugom smislu.

U saopćenju se dodaje da je Vučić rekao da će Srbija nastaviti da daje doprinos evropskoj agendi povezivanja regiona.

Borisov i Vučić su razgovarali i o infrastukturnim i energetskim projektima povezivanja Srbije i Bugarske.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije