Pitanje Kosova

Vučić: Kada čujete za šta se zalažu Plenković i Zvizdić, onda je svim Srbima jasno

Objavljeno: 01.09.2018. u 13:33

Vučić je rekao da je očekivao da će njegovi politički protivnici u Srbiji da organizuju slavlje zbog izjava pojedinih zvaničnika iz Evrope i Albanaca da se granice ne mijenjaju, ali da su zaboravili da kažu da se to odnosi na to da se ne mijenjaju granice nezavisnog Kosova

FOTO: Ivan Šebalj

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je sve jasnije da će biti vrlo teško doći do bilo kakvog rješenja za Kosovo i Metohiju.

- Mi ćemo nastaviti da nudimo mir i kompromise i da tražimo šta je moguće, realno, pravično i racionalno za srpski narod i srpsku državu - rekao je Vučić novinarima u Novom Sadu.

Prema njegovim riječima, ovi u Srbiji koji traže "ništa" i raduju se tome da Srbija dobije "jedno veliko ništa" treba da nastave da se raduju, jer sve ide u pravcu njihovog uspjeha da Srbija po pitanju Kosova i Metohije ne dobije ništa.

- Kada čujete za šta se zalažu /hrvatski premijer Andrej/ Plenković, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis/ Zvizdić i neki drugi, onda je svim Srbima i građanima Srbije sve jasno ko se bori za očuvanje i ostvarenje naših nacionalnih i državnih interesa - istakao je Vučić.

On je rekao da je očekivao da će njegovi politički protivnici u Srbiji da organizuju slavlje zbog izjava pojedinih zvaničnika iz Evrope i Albanaca da se granice ne mijenjaju, ali da su zaboravili da kažu da se to odnosi na to da se ne mijenjaju granice nezavisnog Kosova.

- Namjerno su radili na cjelovitosti nezavisnog Kosova, samo se pravili da tobože štite naše državne i nacionalne interes. Nama to predstavlja veliki problem - dodao je Vučić.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije