- Gotovo deset i po godina sam na vlasti, nikada nijednu ružnu riječ nisam rekao o Bošnjacima - rekao je Vučić i dodao da su sa druge strane oni izmislili da je bio snajperista tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

- Oni su me nazivali snajperistom sa brda, onda su mi u montaži stavljali umjesto kišobrana pušku. Sve su izmislili. U fotomontaži su mi stavili pušku, a nosio sam kišobran. To je kačila čak bivša hrvatska premijerka na Twitteru - rekao je Vučić.

Govorio je i o čuvenoj fotografiji na kojoj nosi gajbu pive za bivšeg šefa.

- Izmislili su, kao što su izmislili i to da sam nosio Šešelju pivo. Nosio sam izborni materijal, a ne bi me bilo sramota i da jesam - kazao je on. 

Vučić se ratne 1995. godine pozdravio sa Vojislavom Šešeljom na položajima iznad opkoljenog Sarajeva, a u rukama je držao automatsku pušku, pokazuje to i snimak, objavljen prije nekoliko godina. 

Šešelj je te godine obilazio srpske borce koji su držali Sarajevo u okruženju, a na snimku koji to prikazuje pojavljuje se i Vučić naoružan automatskom puškom.

Tokom jednog svjedočenja u Hagu Šešelj je izjavio da je Vučić bio dobrovoljac Srpske radikalne stranke kod Slavka Aleksića na Jevrejskom groblju u Sarajevu, a nakon objavljivanja ovog snimka postavljalo se, a i danas se postavlja pitanje je li Vučić tokom rata pucao po glavnom gradu BiH.