Vučić se izvinio predsjedniku Egipta Abdelu Fatahu el Sisiju zbog otkazivanja prisustva na velikom skupu COP 27, koji se održava u Šarm el Šeiku od 7. novembra.

Na skupu će učestvovati svi svjetski lideri od američkog predsjednika Joea Bidena, predsjednika Francuske Emmanuela Macrona, predsjednice Evropske komisije Ursule von der Leyen, Mohameda bin Zajeda i drugih, prenosi Danas.rs.

Predsjednik Srbije će se danas u 18.30 sastati i sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

Također, sutra će biti održana sjednica Vlade Srbije na kojoj će Vučić obavijestiti članove vlade o situaciji na Kosovu, objavili su beogradski mediji.

Kako je objavilo više portala, sjednica je sazvana nakon najnovijih tenzija na sjeveru Kosova i suspenzije regionalnog komandira Kosovske policije za Sjever Nenada Đurića koju je sprovela Priština, kao i nakon razgovora Vučića sa tamošnjim Srbima koji su trajali cijele noći u Beogradu, prenosi Danas.rs