open-navfaktor-logo
search
Uoči izbora u Srbiji
Vučić pod pritiskom, sina mu povezuju s mafijom
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić našao se pod pritiskom zbog sumnje na to da je njegov sin Danilo povezan s mafijom, prenosi njemačka novinska agencija dpa. 
13.06.2020. u 13:07
get url
text

Najmoćniji političar u zemlji već se dva dana žali na navodni "lov na vještice" protiv njegovog 22-godišnjeg sina.

- Moji politički oponenti ne mogu me poraziti idejama i programima pa me pokušavaju slomiti psihički napadajući moju porodicu - požalio se jučer navečer na državnoj televiziji TV Prva.

Novinarka nezavisnog istraživačkog portala Krik fotografirala je Danila Vučića prošle srijede u beogradskom lokalu u društvu dobro poznatog fudbalskog huligana. Grupa s kojom je bio gledala je prijenos derbija Crvene zvezde i Partizana.

Mladi Vučić viđen je s Aleksandrom Vidojevićem barem tri puta u prošlosti. Traju policijske istrage o Vidojevićevoj navodnoj pripadnosti crnogorskom mafijaškom klanu koji djeluje na međunarodnom nivou. Vidojević vodi navijačku grupu Partizana Janjičari, koju se redovno povezuje s nasiljem i vandalizmom.

Predsjednik Vučić branio je Vidojevića.

- Taj mladić nikad nije bio optužen za djela povezana s drogom, samo za tuču, no nikad nije osuđen ni za to - rekao je u sat i po dugačkom televizijskom intervjuu.

Parlamentarni i općinski izbori trebaju se u Srbiji održati 21. juna, s Vučićevom desničarskom Srpskom naprednom strankom (SNS) kao jasnim favoritom. Dio opozicije bojkotuje izbore. Kritičari optužuju Vučića da je represijom i zloupotrebom vlasti eliminirao mogućnost slobodnih izbora. S obzirom na to da Vučić također kontrolira većinu medija, ne očekuje se da će mu sinovljeve afere naškoditi. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.