- Za sve ono što se tiče rušenja i kršenja teritorijalnog integriteta Srbija se pridružuje, za ono gdje su u pitanju sankcije, Srbija se neće pridruživati, bar dok možemo da izdržimo i ovo još malo, još koji dan dok sam de fakto predsjednik republike. E sad, poslije toga kad izaberete nekog drugog to je drugačija priča - rekao je Vučić.

Na pitanje o pritiscima sa kojima se suočava Srbija odgovorio je da su oni ogromni.

- Do kasno noćas sam imao razgovore sa predstavnicima više zemalja, a i danas je tako cijeli dan. Tek toliko o velikom poštovanju nezavisnosti i prava drugih zemalja da odlučuju - ocijenio je Vučić, prenosi Nova.rs.

Na pitanje kako komentariše zahtjeve pojedinaca da Srbija, poput EU-a, zabrani ruske kanale Sputnjik i RT, Vučić je ocijenio da bi "neki" u Srbiji željeli da zabrane sve medije koji drugačije govore.

- Oni kada pričaju o medijskim slobodama, oni misle da medijske slobode treba da budu da samo oni postoje, i niko drugi - kazao je Vučić.

Predsjednik Srbije nije naveo da li razmišlja o eventualnoj zabrani ruskih medija, ali je dodao da bi o tome mogla da odlučuje opozicija, ako pobijedi na aprilskim izborima.

- Vjerujem da ćemo uspjeti da odolimo brojnim pritiscima, da sačuvamo nacionalni ponos i dostojanstvo i izbjegnemo bijes velikih, jer ti veliki taj bijes obično iskaljuju na malima. Gledat ćemo da sačuvamo i odbranimo zemlju a da nam obraz ostane neukaljan - zaključio je Vučić.