open-navfaktor-logo
search
Užasne slike iz Istanbula
Vučić uputio telegram saučešća Erdoganu: Dijelimo tugu s turskim narodom
Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu povodom eksplozije u Istanbulu.
13.11.2022. u 19:06
get url
text

- Poštovani predsjedniče, dragi prijatelju, s uznemirenjem sam primio vijest o eksploziji u kojoj su poginuli nevini građani, a veliki broj ih je povređen. I dok s nevjericom gledamo užasne slike koje su uzdrmale ne samo stanovnike mirnog i gostoljubivog Istanbula, već i cijeli svet, dijelimo tugu s Vašim narodom, njemi pred prizorima ove tragedije. Uvjeren sam da će se ovaj zločin brzo rasvjetliti, kao i da će Vaša zemlja iz ove nesreće izaći još jača i ujedinjenija. U svoje i u ime građana Srbije, izražavam duboko saučešće porodicama poginulih, Vama lično i Vladi Republike Turske, dok povrijeđenima želimo brz i uspješan oporavak - navodi se u Vučićevom telegramu.

Snažna eksplozija odjeknula je danas u popodnevnim u prometnoj istanbulskoj ulici Istiklal, a turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan poručio je da će svi odgovorni za taj podli napad biti pronađeni i procesuirani.

Erdogan je kazao da je u eksploziji poginulo najmanje šest osoba, uključujući četiri na mjestu eksplozije, a još dvije žrtve preminule u bolnici. Još najmanje 53 osobe su povrijeđene, a Erdogan je kazao da je prerano sa sigurnošću reći, ali da se na bazi prvih informacija s terena može osnovano sumnjati da se radilo o terorističkom činu.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.