open-navfaktor-logo
search
Reakcija iz Srbije
Vučićev portparol Vulin: Hoće li nas Komšić kazniti šamaranjem ili zavrtanjem ušiju
Povodom Komšićeve poruke Beogradu da je granica sa Srbijom na Drini i da to treba poštovati, jer će u suprotnom biti problema, Vulin kaže da je “dokaz da imate državu kada na vašem prostoru znate ko pokušava da ubije nekoga i zbog toga bude kažnjen”
04.11.2018. u 17:16
get url
text
Aleksandar Vulin

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da novoizabrani član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić neprekidno prijeti Srbiji, ali da ne odgovara na pitanje ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića u Srebrenici.

Povodom Komšićeve poruke Beogradu da je granica sa Srbijom na Drini i da to treba poštovati, jer će u suprotnom biti problema, Vulin kaže da je “dokaz da imate državu kada na vašem prostoru znate ko pokušava da ubije nekoga i zbog toga bude kažnjen”, prenose beogradski mediji.

- Gospodin Komšić nam neprekidno prijeti i to smo razumjeli, ali prije nego što mu odgovorim na ovu posljednju prijetnju, samo hoću da ga pitam – ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića u Srebrenici i kada misli da nam da odgovor na to jednostavno pitanje - rekao je Vulin.

On navodi da je Komšićevu poruku odlično razumio.

- Jedino što nismo shvatili jeste kako će da nas kazni, hoće li da nas šamara ili će da nam zavrće uši - pitao je Vulin.

Komšić je poručio danas Beogradu i Zagrebu da je granica sa BiH na Savi, Drini i Uni i da to treba poštivati, jer će u suprotnom biti problema.

- U punoj mjeri ću biti posvećen tome da budu dobri i prijateljski odnosi BiH sa Hrvatskom i Srbijom. Ali, vas molim, i u Zagrebu i Beogradu, samo da znate gdje prelazite granicu i gdje pokazujete dokumenta. To je na Savi, na Drini na Uni. Samo to poštujete i nećete imati nikakvih problema sa mnom - rekao je Komšić za Telegraf.rs.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.