Legedarni rukometaš Veselin Vujović, koji je nedavno preuzeo Borac, bio je razočaran igrom koju su pružili njegovi izabranici, koji su nakon gostvanja u Sloveniji imali aktivnih "minus četiri".

VEZANI TEKST - Kraj evropskog puta za Banjalučane: Gorenje deklasiralo Borac

- Šteta što nije bilo publike da više ljudi vidi ovu sramotu, jer danas je ovo bilo sramno! Znaš šta bi bilo gore? Da smo se nešto kao borili, pa ispolirali ovaj poraz. Ovako ovo je ozbiljan šamar čini mise u pravom trenutku pred početak domaćeg prvenstva – rekao je Vujović nakon utakmice, prenosi Mondo.ba.

- Nikada u svojoj karijeri nisam doživio ovakav poraz i da moja ekipa postigne pet golova za poluvrijeme. Ovdje kao da je, ma u stvari jeste, gostovala Evropa, mi smo daleko od Evrope – dodao je trener Borca, kojem je poraz očito pao jako teško.

U subotu je nastavljena Premijer liga BiH, ali je utakmica Borca odgođena upravo zbog obaveza u Ervropi.

-I sada će doći neka Iskra i mi ćemo pobijediti deset razlike, neki igrači koji su nestali sa terena tu će da se izigravaju, glume mangupe, frajere. Na takvim utakmicama se ne pokazuje kakav si igrač, to se pokazuje na ovim. Tu su trebali da pokažu karakter, znanje i borbenost, većina njih nije zaslužila da nosi dres Borca niti ja kao trener, koji apsolutno snosim odgovornost iako sam mjesec dana tu, nema opravdanja. Nama nije bio prioritet ovo takmičenje. Ta prva utakmica probudila je neku energiju, snagu, ali su ovdje oni demonstrirali silu, odučili su nas od rukometa. Ako smo se digli korak poslije prve utakmice, ovo je pet koraka unazad - istakao je Vujović na kraju.