open-navfaktor-logo
search
Prepucavanja
Vukanović izazvao buru, Leotar odgovorio: Kako je s Handžićevog dresa nestala zastava RS-a
Zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović objavio je danas da je napadač Leotara Haris Handžić sa svog dresa skinuo zastavu ovog entiteta.
02.03.2023. u 20:30
get url
text

Na dresovima Leotara, iznad broja i naziva kluba, stoji i zastava RS-a, a Vukanović je primijetio da je Handžić tokom utakmice sa Posušjem sa dresa uklonio ovaj simbol.

Također, Vukanović je prozvao Handžića što je na Instagramu jučer čestitao Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, uz opasku da se praznik ne slavi u entitetu RS i da nije usaglašen na nivou Bosne i Hercegovine.

Sve je to ovaj političar iz Trebinja povezao s Fočankom Ivanom Radović, odbojkašicom koja je prije nekoliko dana na društvenim mrežama objavila fotografiju s kokardom i tri podignuta prsta, uz veličanje zločinca Momčila Đujića, uz opasku da je na nju izvršena orkestrirana paljba i da bi zbog toga mogla prestati da nastupa za reprezentaciju BiH.

Oglasili su se i iz Leotara, jer smatraju da je Vukanović iznio niz spinova i neistina.

- Nije istina da je Haris Handžić skinuo zastavu Republike Srpske sa dresa prije utakmice u Posušju. Propustom našeg kluba prilikom izrade "rezervnog dresa" sa brojem 9, propustili smo da na leđa dresa stavimo zastavu, koju imaju svi ostali igrači, ali i oznake sponzora i lige na rukavima, što ne poričemo. Greške se u svakom poslu dešavaju, a mi od svojih ne bježimo. Apsolutno je neistina da je Handžić zahtjevao od kluba takav dres ili da je, kako autor teksta navodi, skinuo zastavu prije utakmice u Posušju.

Kao dokaz prilažili su fotografije iz jesenje polusezone, na kojoj se vidi da dres sa brojem 9 nema na sebi zastavu. Također, dodali su da je Handžić prije izrade toga dresa nastupao sa brojem 16 na leđima, koji ima zastavu na sebi, za šta su također priloliži fotografiju kao dokaz.

- Sumnjati u Handžićev odnos prema dresu Leotara, koji je najbolji strijelac kluba, u najmanju ruku je nepošteno, ako znamo da je u zimskom prijelaznom roku odbio mnogo bogatije ponude od drugih klubova, samo zato što nam je dao riječ, a još nije imao potpisan produžetak ugovora. Njegov učinak u dresu Leotara najbolje pokazuje njegov odnos prema klubu - smatraju u Leotaru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.