open-navfaktor-logo
search
Defanzivac Beverena
Vukotić nema dilemu: BiH ili Srbija?
Vukotić u Beverenu sarađuje s bivšim bh. reprezentativcem Adnanom Čustovićem
16.05.2019. u 18:36
get url
text

Bivši defanzivac Krupe, sada član belgijskog Waasland - Beverena, Aleksandar Vukotić nedavno je dobio bh. državljanstvo, a kada bi na njegovu adresu stigao poziv Roberta Prosinečkog, sigurno ne bi mnogo razmišljao.

Vukotić je rođen u Kraljevu, a u oktobru prošle godine odigrao je prijateljski meč za U23 reprezentaciju Srbije protiv mlade selekcije Francuske.

Međutim, njegova priča s Orlovima je završena, što je potvrdio u razgovoru za Mondo.

- Odigrao sam tu prijateljsku utakmicu za reprezentaciju do 23 godine. Nemam neku želju da igram za reprezentaciju Srbije, jer znate kako se to radi tamo kod nas, samo preko nekih menadžera i kako to već ide - izjavio je Vukotić, pa dodao:

- Dobio sam državljanstvo BIH i treba samo da podignem pasoš u Banjoj Luci. Ne opterećujem se ni pozivom za BIH, ako dođe poziv naravno da ću se odazvati. Nije bilo još nikakvog kontakta sa ljudima iz N/FSBIH, možda nikada neće ni doći do toga, ali generalno živio sam tri godine u BanjOJ lUCI, stekao sam neko ime u ligi i nemam ništa protiv da igram za Bosnu - poručio je, između ostalog, Vukotić.

Zanimljivo, ovaj defanzivac u Beverenu sarađuje s bivšim bh. reprezentativcem Adnanom Čustovićem, koji uspješno s klupe predvodi belgijski tim.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.