Ratni zločini

Vuku Ratkoviću osam godina za silovanje u Višegradu

Objavljeno: 19.09.2018. u 14:06

Sudsko vijeće je djelimično prihvatilo i imovinsko-pravni zahtjev oštećene i naložilo Ratkoviću da joj na ime nematerijalne štete isplati ukupno 35.000 maraka 

Sud BiH

Državni sud proglasio je Vuka Ratkovića krivim za višestruko silovanje jedne ženske osobe u Višegradu i osudio ga na ukupno osam godina zatvora. 

Ratković, nekadašnji pripadnik Višegradske brigade Vojske Republike Srpske (VRS), proglašen je krivim da je između juna 1992. i januara 1993. godine više puta silovao zaštićenu svjedokinju VR1 u Višegradu. 

-Nakon ocjene dokaza, Vijeće je zaključilo da je Tužilaštvo BiH van svake razumne sumnje dokazalo da je optuženi počinio krivično djelo na način opisan u optužnici - rekla je sutkinja Mediha Pašić.

Sudsko vijeće je djelimično prihvatilo i imovinsko-pravni zahtjev oštećene i naložilo Ratkoviću da joj na ime nematerijalne štete isplati ukupno 35.000 maraka. 

Na ovu presudu postoji mogućnost žalbe.

Izvor:   Birn

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije