Zastupnici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Sanja Vulić i Milorad Kojić nisu se držali precizno tačke dnevnog reda, već su se bavili uređivačkom politikom BHRT-a.

- Direktor BHRT-a (Belmin Karamehmedović, op. a.) je mazalica, to nije uvreda. Mi imamo zastupnika u Narodnoj skupštini RS-a Srđana Mazalicu. BHRT ne baštini dejtonsku BiH. Moramo osnovati privremenu istražnu komisiju o stanju BHRT-a. Uređivačka politika treba zadovoljiti tri naroda i dva entiteta - kazala je Vulić.

Kojić je otišao korak dalje, tvrdeći kako BHRT godinama neprofesionalno izvještava o dešavanjima 2. i 3. maja 1992. godine u Sarajevu, spomenuvši i Armiju Republike BiH, nazvaviši je takozvanom.

- Plaču majke ubijenih vojnika JNA kada vide izvještaje o tim danima na BHRT-u - smatra Kojić.

Na ove izjave iz SNSD-a oštro su reagovali Safet Kešo (Stranka demokratske akcije), Milan Dunović i Zlatan Begić iz Demokratske fronte.

- Predsjedavajući (Denis Zvizdić, op. a.), morate reagovati, ne mogu se vrijeđati ljudi o čijim izvještajima razmatramo. I nisu samo Bošnjaci podržali ove dokumente na komisiji, učinio sam i ja to - istakao je Dunović.

Begić je poručio da ARBiH nije takozvana već legalna vojna sila, dok je Kešo uzvratio Kojiću kazavši kako i u njegovoj porodici plaču majke za svojim najmilijim.

- Osamnaset članova moje porodice je ubijeno u agresiji na BiH. Jedina njihova krivica bila ja ta što su bili Bošnjaci, muslimani. Što se tiče BHRT-a, ovaj javni servis ima budućnost, ako svi budemo izvršavali svoje obaveze prema njemu - stav je Keše.