Iz Vlade je saopćeno da je Kosovska policija angažovana sa svim relevantnim jedinicama u istrazi i rasvjetljavanju ubistava u najkraćem roku, objavili su kosovski mediji. 

VEZANI TEKST - Traga se za napadačem koji je ubio vozača autobusa i dvoje đaka

- Policija radi na prikupljanju i analizi svih relevantnih činjenica i dokaza kako bi se ovaj slučaj što prije rasvijetlio i što prije priveo pravdi počinilac ovog krivičnog djela - naveli su iz Vlade i dodali da traže pomoć građana, odnosno svih onih koji imaju informacije koje bi dovele do rješavanja slučaja.

 - Apelujemo na građane koji možda imaju neka saznanja o slučaju da pomognu policiji da pronađe počinioca ovog djela i za to nudimo nagradu od 20.000 eura za svakog građanina koji može da pruži informacije koje dovode do rasvjetljavanja ili otkrivanja ovog slučaja - navodi se u saopćenju. 

Dvoje srednjoškolaca i vozača autobusa ubio je u petak nepoznati, maskirani muškarac u selu Glođane kod Dečana, za kojim se još traga.

Vozač autobusa je preminuo na mjestu događaja, dok su učenik i učenica (17 i 18 godina) preminuli na putu prema bolnici u Peći.