Učenicima je i ove godine na raspolaganju fudbal, košarka, rukomet, odbojka, tenis, mali nogomet i univerzalne škole sporta.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić sa pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić i direktoricom Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju Sabinom Špago održao sastanak sa dopredsjedavajućim Općinskog vijeća Centar Sulejmanom Haljevcom i bivšim reprezentativcem BiH u malom fudbali Tarikom Rašidagićem.

Na sastanku je razgovarano o uvođenju novih sportskih aktivnosti u Projekat 365 sport plus koji realizira Općina Centar u saradnji sa pomenutom ustanovom čiji je osnivač. Načelnik Ajnadžić je izrazio spremnost lokalne zajednice da podrži projekte koji će obogatiti sportsku ponudu i omogućiti masovnije bavljenje sportom, navodi se u saopćenju Općine Centar.

Dopredsjedavajući Haljevac je naglasio da je važno mališanima osigurati adekvatne uvjete za bavljenje sportom i izrazio zadovoljstvo da će bivši reprezentativac BiH Tarik Rašidagić biti dio projekta 365 sport plus.