open-navfaktor-logo
search
Sporazum sa ZOI '84
Za specijalne mašine za uređenje ski staza na Bjelašnici izdvojeno 1,5 miliona maraka
Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić potpisao je danas sporazum s direktorom KJP ZOI '84 d.o.o. Sarajevo Jasminom Mehićem o sufinansiranju nabavke specijalnih mašina za uređenje ski staza - ratraka.
31.12.2021. u 11:01
get url
text

- Najavili smo građanima da ćemo vratiti našim planinama stari sjaj i u kontinuitetu radimo na tome. Nabavka ratraka je jedan od prioritetnijih projekata, obzirom da preduzeće raspolaže voznim parkom u kojem su mašine stare skoro 30 godina i čija je funkcionalnost na niskom nivou, a samo održavanje košta mnogo. Nabavka novih ratraka generirat će uštede, samo po osnovu održavanja za oko 80 posto - istakao je ministar Delić, nakon potpisivanja sporazuma s direktorom Mehićem.

Ministarstvo privrede KS u toku 2021. godine potpisalo je sporazume s ovim preduzećem za sufinansiranje projekata izgradnje novog vertikalnog i rekonstrukcije postojećeg sistema transporta na Bjelašnici i Igmanu, prvu fazu izgradnje i modernizacije parking sistema, video nadzora i kontrole naplate, te sufinansiranje realizacije projekta "Dječijeg snježnog parka".

Za ova tri projekta Ministarstvo izdvaja skoro 3,5 miliona KM, dok će za nabavku ratraka Ministartsvo izdvojiti dodatnih 1,5 milion KM.

Ministar Delić najavio je da je i u narednoj godini planirano kontinurano sufinansiranje projekata ovog preduzeća koji će doprinijeti unapređenju usluga na planinama Bjelašnici i Igmanu, a samim tim i potaknuti razvoj turističkih potencijala ovih olimpijskih planina, saopćio je Press KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.