open-navfaktor-logo
search
Negarantovani ugovor
Za svaki dan s Lakersima Howard će zaradit 14.490 dolara
Howard se tako nakon šest godina vraća u klub u kojem mu je karijera krenula nizbrdo, a Lakersi bez puno rizika dobijaju igrača koji će pomoći popuniti rupu u rotaciji
27.08.2019. u 09:27
get url
text

Nakon što je i formalno raskinuo ugovor s Memphisom, nekadašnji NBA superstar Dwight Howard potpisao je negarantovani ugovor sa Los Angeles Lakersima.

Howard se tako nakon šest godina vraća u klub u kojem mu je karijera krenula nizbrdo, a Lakersi bez puno rizika dobijaju igrača koji će pomoći popuniti rupu u rotaciji nastalu teškom povredom DeMarcusa Cousinsa.

Osmerostruki All-Star, trostruki obrambeni igrač godine i samoprozvani Superman je potpisao ugovor koji stupa na snagu dva dana prije početka setone (21. oktobar) i on će vrijediti dan po dan.

Za svaki dan koji provede s Lakersima peterostruki će član najbolje NBA petorke zaraditi po 14.490 dolara. Odradi li sezonu do kraja, dobit će 2.6 miliona, tačno onoliko koliko se odrekao kako bi raskinuo s Memphisom i potpisao s ekipom iza "grada anđela".

"Day-to-day" ugovori obično traju deset dana i daju se igračima iz Razvojne lige da budu kratkoročni "osigurači", not očito se i Howard zadovoljio takvim.

Startni centar Lakersa vjerovatno će biti JaVale McGee, a Howard će ulaziti s klupe, ali dio vremena na centarskoj poziciji vjerojatno će odraditi i Anthony Davis, koji je nominalno najbolji centar tima, ali ne voli igrati tu poziciju i ugodnije se osjeća na "četvorci".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.