Prošlog vikenda, na punktu u SCC-u vakcinisane su 683 osobe.

- Zbog velikog odziva naših građana, ovaj vikend smo odlučili formirati punktove u dva tržna centra - Sarajevo City Centar i Bingo City Center. Onima koji odluče svoju vakcinaciju obaviti u ova dva tržna centra ovog vikenda, na raspolaganju će biti prve doze vakcina Moderna, Pfizer i Sinopharm. Vakcinacija će trajati od 10 do 14 sati - saopćeno je iz Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

Naglasili su da se druga i treća doza neće aplicirati na ovim punktovima, nego u zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo, u skladu s preporukama Kriznog štaba MZ KS.

- Na ovaj način želimo građanima omogućiti još lakše obavljanja vakcinacije, a izabrali smo prostor tržnog centra, jer se tu bilježi najveći broj okupljanja, posebno kada je riječ o danima vikenda - naveli su iz Ministarstva.

Naglasili su da su punkt posjećivali najviše mladi ljudi, ali vakcinisane su sve starosne kategorije.

- Vakcinisana su i djeca starija od 12 godina uz saglasnost roditelja - saopćeno je.

Osim na punktovima u tržnim centrima, građani Kantona Sarajevo vakcinaciju mogu obaviti na punktovima u domovima zdravlja KS.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, a prvenstveno obavezna maska i održavanje distance u zatvorenom prostoru.