open-navfaktor-logo
search
Odlično sarađuju
Zaboravite Lukakua: Interov tandem Džeko - Martinez treći najefikasniji u Evropi
Mnogo je onih koji su sumnjali u Edina Džeku i njegove mogućnosti, pogotovo nakon što je postalo jasno da će Dijamant ove sezone zamijeniti Romelua Lukaku u vrhu Interovog napada.
27.09.2021. u 08:44
get url
text

Sjajni belgijski napadač u prošloj sezoni postigao je 24 prvenstvena pogotka i upisao deset asistencija, zbog čega su mnogi bili skeptični glede partija kapitena Zmajeva u dresu Nerazzura.

Ipak, na startu nove sezone Džeko je u šest prvenstvenih susreta postigao pet pogodaka, a da napad Intera odlično funkcioniše potvrđuje i učinak Argentinca Lautara Martineza (četiri gola u pet nastupa).

VEZANI TEKST - Ponovio podvig star 12 godina: Edin Džeko već piše historiju Intera

Poslije šest odigranih kola Inter je daleko najefikasniji tim Serie A sa 20 postignutih golova, a tandem Džeko - Martinez postigao ih je skoro polovinu (devet).

U prethodne dvije sezone pod vodstvom Antonija Contea Inter je u prvih šest kola postizao 15 (2020/2021) i 13 golova (2019/2020), što jasno govori da napad ekipe Simonea Inzaghija funkcioniše odlično.

Od Interovog napadačkog dvojca u najjačim evropskim ligama efikasniji su tek Realovi Benzema i Vinicus (13 golova) i Bayernovi Lewandowski i Grabry (deset golova).

I Joaquin Correa je u tri ovosezonska nastupa postigao dva gola i dao važan doprinos Interovoj napadačkoj liniji, no zbog povrede nije bio u konkurenciji za posljednja dva meča protiv Fiorentine i Atalante.

- Ukoliko ne bude iznenađenja i Joaquin Correa će biti u avionu za Kiev. On je jučer trenirao sa ekipom. Njegov povratak će vjerovatno uslijediti s klupe, što daje mogućnost rotacije. Koliko god igrali dobro, Džeko i Lautaro ne mogu igrati uvijek - navodi Corriere dello Sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.