open-navfaktor-logo
search
MUP RS
Zabrana saobraćaja: Pojačane mjere sigurnosti u Istočnom Sarajevu zbog dolaska Lavrova
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzet će pojačane mjere sigurnosti zbog sutrašnje posjete ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova, koji će boraviti i na području Istočnog Sarajeva.
13.12.2020. u 09:17
get url
text

Iz MUP-a RS je saopćeno da je resorni ministar izdao naredbu o zabrani saobraćaja za sva vozila za sutra od 16:30 do 21:30 sati na dionici magistralnog puta Sarajevo - međuentitetska linija Kula - Istočno Sarajevo.

Alternativna dionica je Sarajevo - međuentitetska linija Dobrinja - Istočno Sarajevo koja se proteže Ulicom Ive Andrića.

-I na prostoru Ulice vojvode Radomira Putnika, gdje je Administrativni centar Vlade RS, kao i na dionici regionalnog puta Kula-raskrsnica Bijelo Polje - navodi se u saopćenju.

Zabrana saobraća sutra će biti od 14:30 do 21:30 sati za teretna motorna vozila ukupne mase iznad 7,5 tona na području općina Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo. U istom periodu je na području ovih općina na snazi zabrana prijevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju.

-Napominjemo da Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedeni dan neće izdavati odobrenja za prijevoz eksplozivnih materija - navodi se.

Iz MUP-a RS su pozvali građane da sutra svedu na minimum svoje kretanje u saobraćaju na području općina Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, te da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu.

Građanima je preporučeno i da prilikom kretanja na području ovih općina uz sebe imaju važeći identifikacioni dokument, te da zbog lakšeg kretanja ne nose veće torbe ili ruksake.

Građani koji žive u blizini Administrativnog centra Vlade RS-a u Istočnom Sarajevu treba da izbjegavaju bespotrebne izlaske na balkone, prozore i krovove zgrada.

Iz MUP-a podsjećaju predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane da je u cilju sigurnosti na području općina Ilidža i Istočno Novo Sarajevo zabranjena upotreba dronova.

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov 14. i 15. decembra boravit će u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini, a obavit će zvanične susrete sa članovima Predsjedništva BiH, ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković, ali i odvojeni sastanak s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.