Zastupnik u Skupštini KS Haris Zahiragić istakao je "ono što je revolucionarno jeste izjednačavanje i značajno povećanje naknada i za zaposlene i nezaposlene porodilje".

- Povećana je na iznos prosječne plaće u FBiH, što trenutno iznosi više od 1.000KM. Ukoliko bude usvojen set zakona koje je predložila Vlada FBiH, prosječna plaća će odmah porasti na više od 1.200 KM. Ova mjera je nešto na čemu je Klub SDA u posljednjoj godini insistirao, a što je također bila inicijativa kolegica iz našeg Kluba.

Smatram da je natalitet, pored podsticanja izvrsnosti i razvoja obrazovanja, jedna od najznačajnijih mjera opstanka ove države.

VEZANI TEKST - Usvojeno na Skupštini KS: Porodilje u KS će primati oko 1.000 KM mjesečno

Zahiragić je čestitao i izrazio zahvalnost Vladi KS, resornoj ministrici i svim zastupnicima u Skupštini KS koji su prepoznali značaj ovakvog rješenja.

- Nadam se da će kantoni koji imaju mogućnost pratiti ovu mjeru, a da one koji nemaju potrebno je podržati sa nivoa entiteta - jer moramo ženi majci dati pažnju i dostojanstvo koje joj pripada, bez ozbira na njeno mjesto prebivališta. Ako Sarajevo nastavi odskakati od drugih gradova i općina kada su u pitanju davanja, onda će stanovnici tih gradova i općina preseliti u Sarajevo - što smatram veoma, veoma opasnim - napisao je Zahiragić.