open-navfaktor-logo
search
Burno u Borcu
Zakarić bjesnio nakon izmjene, Jagodić poručio: Riješit ćemo to...
Borac je pretrpio poraz od aktuelnog prvaka Sarajeva na Koševu (4:2), a cijelo drugo poluvrijeme gosti su imali igrača manje.
11.09.2020. u 22:49
get url
text

VEZANI TEKST - PLBiH: Sarajevo savladalo Borac i zasjelo na vrh tabele

Zbog crvenog kartona Đorđa Milojevića u prvoj minuti nastavka meča Vlado Jagodić je bio primoran na nekoliko izmjena, a tako je teren napustio i Goran Zakarić, kojeg je zamijenio zadnji vezni Vojnović.

Zakarić je bio bijesan zbog toga, a svoju frustraciju je pokazao na tribinama, kada je čak bacao i određene predmete kao što je flašica s vodom, piše SCSport.

O tome je bilo govora i na konferenciji za medije nakon utakmice, a Jagodić je rekao da može razumjeti bijes Zakarića, ali da i igrači moraju shvatiti njega.

- Igrači moraju da shvate da moram vući poteze. Stoper je dobio crveni karton i morali smo popuniti tu poziciju, tako da smo se odlučili na tu izmjenu. Mogu shvatiti Zakarića, ali to ćemo riješiti interno. Ovo je derbi utakmica i želio se pokazati… - istakao je Jagodić.

VEZANI TEKST - Vlado Jagodić pred gostovanje Sarajevu otjerao još jednog defanzivca

Da je u Borcu burno i da neke stvari ne štimaju potvrđuje još jedna primjer. Trener Jagodić tokom sedmice odrekao se usluga Nemanje Janičića.

Ovaj stoper suspendovan je nakon što je odbio da uđe u igru na meču protiv Krupe.

Ništa se nije promijenilo ni nakon razgovora između uprave, stručnog štaba i igrača, a Jagodić je potvrdio da više ne računa na Janičića.

Podsjetimo, tokom priprema Jagodić je prekrižio i desnog beka Marina Galića, koji nije bio zadovoljan statusom u ekipi. 

Da li je do igrača ili do trenera, ostaje da se vidi. Jedno je sigurno, Uprava Banjalučana neće tolerisati poraze, a aktuelni trener nanizao ih je veće tri... 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.