open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Zakon je za sve isti: Putinov embargo zadao probleme i Romi
Utakmica između CSKA i Rome koja je na programu sutra na Luzhniki stadionu od izuzetne je važnosti za obje ekipe
06.11.2018. u 12:39
get url
text

Ekspedicija Rome u ponedjeljak je iz Rima otputovala u rusku prijestolnicu Moskvu. "Vođa" puta bio je jedan od direktora i legendarni fudbaler Vučice Francesco Totti.

Utakmica između CSKA i Rome koja je na programu sutra na Luzhniki stadionu od izuzetne je važnosti za obje ekipe. Roma je u trećem kolu savladala Ruse u Rimu sa 3:0.

Roma ima ulogu favorita i u Moksvi. Kladionica MOZZART na pobjedu Džeke i saigrača nudi kvotu 2,00, na remi 3,45, a na trijumf CSKA 3,80.

MOZZART je ponudio još niz opklada za ovaj dvoboj, a izdvaja se opcija Ukupno golova na meču (3+) sa koeficijentom 1,70. Pogledajte kompletnu ponudu za ovaj meč.

Rimljane u Moksvi nisu dočekale niske temperature, što je bilo očekivano za ovo doba godine. Međutim, zbog Putinovog embarga na uvoz hrane iz zemalja članica Evropske unije do 2019.,  tim nije mogao putovati s uobičajenim zalihama hrane, koje koristi u inostranstvu. Dakle, bez voća, povrća, ribe i ostalih namirnica koje konzumiraju fudbaleri pred utakmicu. Zakon je isti za svakoga, piše Coriere dello Sport. Zbog toga će se morati osloniti na hotel u kojem su smješteni.

Utakmica između CSKA i Rome počinje u 18.55 sati. Pravdu u Moskvi dijeli turski arbitar Cüneyt Çakır. Edin Džeko na Luzhnikiju ima priliku popraviti golgeterski saldo. Bh. napadač je u tri utakmice Lige prvaka zabio pet golova i na vrhu je liste strijelaca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.