open-navfaktor-logo
search
Napustio Zvezdu
Zamjenu za Jovića Eintracht pronašao u momku iz Bijeline
Za četiri miliona eura, koje će Eintracht isplatiti Crvenoj zvezdi u dvije rate, na Commerzbank-Arenu stigao je 19-godišnji Dejan Joveljić
14.06.2019. u 13:47
get url
text

U transferu vrijednom 60 miliona eura srbijanski reprezentativac Luka Jović prešao je iz Eintracht Frankfurta u veliki Real Madrid. Fudbaler rođen u Bijeljini tako je u 21. godini ostvario transfer o kakvom mnogi mogu samo sanjati.

Samo dva dana nakon što je "kraljevski klub" predstavio fudbalera koji je u 48 prošlosezonskih nastupa postigao 27 golova i zabilježio sedam asistencija, njegov klub je doveo zamjenu.

Za četiri miliona eura, koje će Eintracht isplatiti Crvenoj zvezdi u dvije rate, na Commerzbank-Arenu stigao je 19-godišnji Dejan Joveljić. Mladi napadač srbijanskog prvaka u prošloj sezoni je postigao 11 golova u 24 nastupa za seniorski tim, a osim Zvezde zajednička poveznica s Jovićem je i podatak da je rođen u Bijeljini. Nažalost za Bosnu i Hercegovinu nikada nije zaigrao jer ga je Srbija pod okrilje svojih omladinskih selekcija uzela još 2014. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.