open-navfaktor-logo
search
Historijska sezona
Zanimljiva čestitka Zdravka Mamića nakon 22. šampionske titule Dinama
Velikim preokretom na Rujevici protiv Rijeke (1:5) Dinamo je stigao do 22. titule prvaka Hrvatske.
10.05.2021. u 07:41
get url
text

Nakon ove utakmice putem svog službenog Facebook profila oglasio se i Zdravko Mamić.

VEZANI TEKST - Menalo naljutio Modre: Dinamo pregazio Rijeku i osvojio novu titulu prvaka

Mamić nije mogao sakriti oduševljenje novom titulom te se zahvalio svima koji su bili dio ove veličanstvene sezone Modrih.

- Dinamo je prvak! 15. naslov prvaka Hrvatske od famozne lige za bedaka danas slavi ponos Zagreba i Hrvatske. Ali nije fudbalski prvak Dinamo, Dinamo je prvak života, borbe, rada i znoja. Klanovi se organiziraju, podmeću mu klipove pod noge, traže mu dlaku u jajetu, upregnuli su državu da ga unište, ni spavati ne mogu dušmani zbog uspjeha Dinama; a sve bi dali da budu Dinamo - poručio je Mamić koji se već duže vrijeme nalazi u Bosni i Hercegovini gdje je u bjegstvu od hrvatskog pravosuđa, te dodao:

- I baš zato čestitam prvaku života Dinamu na historijskoj sezoni, sezoni u kojoj smo ostvarili najveći klupski uspjeh jednog hrvatskog kluba u evropskim takmičenjima, osvojili naslov prvaka, a čeka nas još i finale Kupa! Čestitam svakom, ma i najmanjem kotačiću ovog stroja, ovog remek djela hrvatskog sporta, krune fudbala ovog dijela Evrope koji smo stvorili.

Spremačicama, kuharicama, domarima, stadionskim radnicima, zaštitarima, svim zaposlenicima kluba, skupštinarima, Upravi, a najviše igračima i stručnom štabu želim čestitati na fantastičnoj sezoni, te usprkos svim napadima na novom naslovu prvaka. Želim nam svima da ovoj historijskoj sezoni dodate i naslov pobjednika Kupa jer ste najbolje što hrvatski fudbal ima!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.