Kreševo

Zastave paradžavne tvorevine Herceg-Bosne postavljene i ispred policije

Objavljeno: 28.08.2018. u 14:55

Povodom obilježavanja 25. godišnjice osnivanja takozvane Herceg-Bosne, u većini mjesta gdje su Hrvati većinsko stanovništvo, odnosno gdje HDZ predvodi vlast, danas su izvješene zastave ove paradržavne tvorevine.

Takva je situacija i u Kreševu, gdje su zastave izvješene duž glavne ulice, kao i ispred zgrade lokalne policije. Kao što se može vidjeti na fotografijama, ispred Policijske stanice nema drugih obilježja, pa ni obilježja Bosne i Hercegovine.

Inače, jedino mjesto gdje je istaknuta državna zastava, zastava BiH, je na glavnom trgu u ovom gradiću.

Tzv. Herceg-Bosna je rezultat pokretanja udruženog zločinačkog poduhvata koji je, kao takav, presuđen u Hagu u pravomoćnoj presudi šestorki – Jadranku Prliću, Berislavu Pušiću, Valentinu Ćoriću, Milivoju Petkoviću, Slobodanu Praljku i Bruni Stojiću. Cilj UZP-a je bio stvaranje isključivo etnički čiste hrvatske teritorije koja bi bila pripojena Hrvatskoj.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije