Boban, Prosinečki, Asanović, Jarni, Štimac, Bilić, Stanić, Jurčević, Jurčić, Šimić, N. Kovač..., bronzani Vatreni iz Francuske (1998. godine osvojili bronzanu medalju na SP), kako pišu Sportske novosti, već na komemoraciji su se pitali zašto Davor nije došao na sprovod.

- Odgovor nisu pronašli. Niko od njih nije u komunikaciji sa Šukerom, niko ne zna ni gdje je ni što radi. Tužno, ali istinito - pišu SN, uz objašnjenje:

- Proširila se priča kako je Šuker ljut na Kustića i društvo koji su ga smijenili s mjesta predsjednika HNS-a, što eventualno može biti i istina, ali nije zbog toga Šuker tako udaljen od svojih bronzanih saigrača. Tako je već godinama, susretnu se tu i tamo slučajno, na nekim svečanostima, ponekoj utakmici, ali to je to. Nema privatnog druženja, ne čuju se preko mobitela.

VEZANI TEKST - Neutješna Ćirina porodica: Sin Miroslav održao emotivan govor, tokom sahrane pridržavao tetku Jozefinu

Niko od njih nije posvađan s Davorom, čak je svojim vezama i položajem pomogao pronaći posao Štimcu, Jarniju ili Asanoviću, ali svejedno odnosa nema. I to je bio Šukerov, a ne izbor bivših saigrača.

U tekstu se dalje navodi kako Šuker inače vrlo malo boravi u Hrvatskoj, a da dolazi u posjetu roditeljima. U Zagrebu žive i njegovi nećaci, uz koje je posebno vezan i koje posjećuje jednako redovno kao i roditelje. Kad god je u Hrvatskoj. Nećaci su djeca Davorove sestre Nevenke Boban, koja je preminula 2003. godine u 38. godini.

U vrijeme dok je vodio HNS ipak je bio primoran nešto češće boraviti u domovini, ali kako je smijenjen, nestala je i ta obveza. Dio mjeseca provodi u Madridu, dio u Londonu, dio u Minhenu, a voli otići na duže u SAD, posebno u Las Vegas.

- Niko ne zna radi li išta poslovno. Određene prihode donosi mu članstvo u Izvršnom odboru UEFA-e, ali i tamo mu mandat uskoro završava, a novi neće dobiti, jer više ne predstavlja hrvatski fudbal.

Znamo da je Šuker imao određenih finansijskih problema zbog kojih je bio prisiljen prodati stan u Selcu, kao i voćnjak na Pantovčaku kako bi se riješio privatnih, ali i poreznih dugova.

Tužna je sva ta priča oko Šukera. U Hrvatskoj praktički nema prijatelja. Znao je u niz prilika govoriti o tome da mu je vani neuporedivo ljepše, da ga ovdje niko ne cijeni, da ga se samo proziva i napada, a vani ga u pravilu isključivo doživljavaju kao genijalnog igrača i Zlatnu kopačku tog nezaboravnog Svjetskog prvenstva iz 1998. Kod nas je tu slavu davno izgubio, za što je dobrim dijelom sam kriv.

VEZANI TEKST - Vico Zeljković nije bio na sahrani Ćiri Blaževiću, ko je činio delegaciju FSBiH?

Nema Šuker, međutim, ni u Madridu, Londonu ili Münchenu krug prijatelja s kojima se druži, ili je s njima barem u redovnom kontaktu.

Kuću u Madridu davno je prodao, u Londonu i Münchenu nikada nekretninu nije ni imao, kao ni i SAD-u. Šuker na neki način živi nomadski život, samo na svoj način - navodi SN, uz zaključak:

- Stoga Šukerov nedolazak na Ćirinu sahranu i ne čudi toliko. Teško je i bilo očekivati da će se pojaviti. Izabrao je "izolaciju". Koliko god to mnogima, posebno njegovim saigračima iz bronzane generacije nije lako prihvatiti...