open-navfaktor-logo
search
Vrijeme za rastanak
Zašto Džeko napušta Romu i prelazi u Juventus: Jedna stvar je ključna u cijeloj priči
Edin Džeko će poslije pet sezona igranja za Romu sreću potražiti u novoj sredini.
17.09.2020. u 23:08
get url
text

Najbolji fudbaler Bosne i Hercegovine od njene nezavisnosti ostaje u italijanskoj Serie A i potpisuje dvogodišnji ugovor s Juventusom, apsolutnim vladarom fudbala na Apeninima.

Pitanje je vremena kada će Džeko stići u Torino na ljekarske preglede, a onda ozvaničiti saradnju i pozirati sa dresom Stare dame. U Torinu će Dijamant za dvije godine inkasirati 15 miliona eura. Dakle, po sezoni će biti plaćen 7,5 miliona eura, koliko zarađuje i u Romi.

VEZANI TEKST - Rođendanski poklon: Džeko časti Želju sa pola miliona eura

Novac u ovom slučaju nije Džekina zvijezda vodilja. Bh. golgeter će sredinom marta naredne godine napuniti 35 godina. Jasno je da Džeko nema još mnogo prilika da ulovi neki trofej, dijeli svlačionicu s nekim od najboljih igrača poput Ronalda, igra ozbiljnu ulogu u Ligi prvaka. Dres Stare dame to će mu definitivno omogućiti.

Zbog toga napušta Romu, klub u kojem se pretvorio u lidera, nosio kapitensku traku i postao jedan od najboljih strijelaca u historiji, i Rim, grad u kojem je rođeno troje njegove djece i gdje se osjeća fantastično.

S druge strane, Roma s finansijske strane ima možda i "meč-loptu" da zaradi novac od prodaje svog kapitena. Cifra od 15 ili 16 miliona eura nije zanemariva, s obzirom na to da fudbal usred pandemije koronavirusa prolazi kroz veliku krizu. Usput Džekina ogromna plaća značajno će rasteretiti budžet Rimljana.

Ono što bi za Vučicu mogao biti problem, jeste gubitak najboljeg fudbalera tik pred start sezone, a u Torinu mogu otvoriti šampanjac. Stiže im golgeter kojem je pošlo na nogom da u tri lige petice po 50 i više puta zatrese protivničku mrežu. Pored Džeke to je učinio još samo Cristiano Ronaldo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.