Općina Centar

Zašto kasni rekonstrukcija ulice Koševo

Objavljeno: 04.09.2019. u 15:08 Autor: R. D.

Kada je izvođač radova otvorio trup saobraćajnice, ustanovljeno je, uz prisustvo eksperata iz Vodovoda i kanalizacija, da se kompletna vodovodna i kanalizaciona infrastruktura mora mijenjati, kazao je načelnik Ajnadžić

Ulica Koševo

Rekonstrukcija ulice Koševo u sarajevskoj općini Centar trebala je biti završena do 1. septembra, ali taj rok nije ispoštovan zbog zamjene dotrajale vodovodne mreže.

U ovom trenutku ne zna se kada će ovaj posao biti završen, a načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je sa direktorom KJKP Vodovod i kanalizacija Enverom Hadžiahmetovićem i predstavnicima firme Grakop dogovorio da se radovi izvode u dvije smjene, odnosno do 21 sat, kako bi se nadoknadilo izgubljeno vrijeme.

Nakon što Vodovod i kanalizacija završi ove radove, firma Grakop će koristeći produženo radno vrijeme završiti poslove na potpunoj obnovi asfaltnog kolovoza u ulici Koševo. 

Općina Centar Sarajevo izražava žaljenje zbog usporavanja dinamike rekonstrukcije saobraćajnice u ulici Koševo, a koja je uzrokovana prije svega lošim stanjem vodovodne i kanalizacione mreže.

- Radi se o vodovodnoj i kanalizacionoj mreži za koju smo, prije nego što smo počeli radove, dobili potvrdu iz KJKP Vodovod i kanalizacija da je instalacija u dobrom stanju i da funkcioniše. Nažalost, kada je izvođač radova otvorio trup saobraćajnice, ustanovljeno je, uz prisustvo eksperata iz Vodovoda i kanalizacije, da se kompletna vodovodna i kanalizaciona infrastruktura mora mijenjati. To je poskupilo proces za više od 300 hiljada maraka. Ta sredstva je djelimično izdvojila Općina Centar i Ministarstvo komunalne privrede KS – kazao je za Faktor Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije