Zbog rasizma navijača

Zatvoren dio tribine Juventusovog stadiona

Objavljeno: 03.10.2018. u 13:19

Stara dama sankcionisana je jer su njeni navijači tokom prvenstvenog susreta sa Napolijem uzvikivali rasističke i antiteritorijalne parole

FOTO: TWITTER / JUVENTUS

Čelnici italijanske Serie A kaznili su danas Fudbalski klub Juventus iz Torina zatvaranjem dijela tribine stadiona u prvoj narednoj domaćoj utakmici, javlja Anadolu Agency (AA).

Stara dama sankcionisana je jer su njeni navijači tokom prvenstvenog susreta sa Napolijem uzvikivali rasističke i antiteritorijalne parole.

- Na rasnoj osnovi vrijeđali su igrača Napolija Kalidoua Koulibalyja, te su u nekoliko navrata tokom meča skandirali parole protiv grada Napolija i njegovih stanovnika - saopćeno je prilikom donošenja odluke.

Uvredljivo skandiranje u subotu se čulo sa dijela južne tribine stadiona Juventusa, u trijumfu aktuelnog prvaka nad viceprvakom Italije, rezultatom 3:1.

Upravo taj dio tribine bit će bez gledalaca 20. oktobra kada će Juventus u nacionalnom šampionatu dočekati Genou.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije