Općina Centar

Završeni radovi na demontaži konstrukcije kosog lifta na Ciglanama

Objavljeno: 06.09.2018. u 14:20

Kako je predviđeno, radnici firme "Europrost" iz Gračanice su tokom ove sedmice okončali radove demontaže konstrukcije jedne trase kosog lifta na Ciglanama

Nakon geoloških istraživanja gradit će se panoramski lift

– Uspjeli smo prije dva dana završiti s radovima na demontaži lifta. Očekujemo da tokom današnjeg dana budu završena geološka ispitivanja, koja su potrebna za izradu elaborata. S obzirom na dinamiku dosadašnjih radova očekujemo da do kraja ove godine završimo sa radovima na izgradnji novog, funkcionalnog i modernog panoramskog lifta na Ciglanama, objasnio je Fikret Begović, vlasnik firme "Europrost" iz Gradačca.

Također prije montaže nove konstrukcije i kabine lifta biće potrebno uraditi glavni projekat na osnovu čega će biti izdata odobrenja za gradnju. Projekat izgradnje novog lifta na Ciglanama zajednički finansiraju Općina Centar i Vlada Kantona Sarajevo. Od ukupnog iznosa troškova izgradnje Općina je osigurala 525 hiljada KM, a Vlada Kantona Sarajevo 300 hiljada KM. Za građevinski dio radova je zadužena firma "Džekos" iz Sarajeva. 

Za sve stanovnike ovog dijela naselja Ciglane Općina Centar je osigurala redovnu kombi liniju, koja besplatno prevozi naše sugrađane umjesto kosog lifta u terminu od 8,30 do 17 sati svakim radnim danom i subotom.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije