Sarajevo će sutra, 14. juna, biti domaćin dvije trke u sklopu velikog trkačkog festivala Olimpija Run Fest: Vienna Run4Lifestyle 10K Night Run i Dolorex B2B štafetni noćni cener za kompanije. Tim povodom će saobraćaj u centru grada biti parcijalno obustavljen od 19 do 22 sata.

Povodom održavanja društveno odgovornih trka Vienna Run4Lifestyle 10K Night Run i Dolorex B2B štafetnog noćnog cenera sutra, 14.6. od 19 sati do 22 sata, će doći do parcijalne obustave saobraćaja na relaciji: Trg djece Sarajeva (BBI centar), ulica Maršala Tita, Musala, Obala Kulina bana, Telali, Bentbaša (od raskrsnice sa ulicom Telali do ulice Nevjestina), Mula Mustafe Bašeskije.
 
Ove dvije noćne trke će okupiti preko 850 trkača iz BiH i regije koji će u petak, s početkom u 20 sati, uživati trčeći kroz najljepše dijelove Sarajeva i time obilježiti početak sarajevskog festivala trčanja Olimpija Run Fest, čija će kruna biti Sarajevo Sberbank polumaraton u septembru.

- Vienna Run4Lifestyle 10K Night Run će doprinijeti po treću godinu zaredom razvoju turizma i afirmaciji  Sarajeva kao bitne sportske metropole. Pored velikog broja trkača iz BiH, u trci će učestvovati trkači iz više od 20 zemalja širom svijeta, od susjeda iz regiona do zemalja drugih kontinenata, poput Maroka, Sjedinjenih Američkih Država i Čilea. Druga noćna trka, Dolorex B2B štafetni noćni cener, pružit će priliku kompanijama iz BiH da jačaju timski duh među svojim uposlenicima i promovišu zdrav način života - izjavila je Nadija Hadžijamaković, projektna menadžerica Udruženja Marathon Sarajevo, koje je ujedno i organizator ovih događaja.
 
Kao i svi projekti Udruženja Marathon Sarajevo, i ove dvije trke će imati društveno odgovorni aspekt. Svi učesnici su pozvani da se prodajom kilometara uključe u kampanju "Nabaci 5 za Šmekija" čiji je cilj prikupljanje sredstava za GSS Sarajevo i podrška našim spasiocima.

Udruženje Marathon Sarajevo poziva sve građane i građanke da u petak navečer budu dio ovog velikog sportskog događaja i da podrže trkače svojim prisustvom, osmijesima i aplauzom.