open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Zbog niskih temperatura moguća poledica u planinskim predjelima i na mostovima
Zbog niske jutarnje temperature moguća je mjestimična poledica na dionicama u planinskim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.
23.11.2020. u 07:49
get url
text

Vidljivost je smanjena zbog magle na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu, Lašvu i Spreču, kao i na putu Konjic - Jablanica. Savjetuje se opreznija vožnja i napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor - Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila teža od 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Zbog radova na mostu preko Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, tokom dana, saobraća se na putevima: Vitez - Travnik (Kaonik - Nević Polje), Sarajevo - Tuzla, Jajce - Crna Rijeka (most preko jezera Bočac), Široki Brijeg - Mostar (od ulaza u Mostar do Balinovca), Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Posušje - Široki Brijeg i Šuica - Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati, saopćili su iz BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.