open-navfaktor-logo
search
U blizini Poreča
Zbog pijane vozačice otac poginuo, kćerki amputirana noga
Od jačine udara motociklist je s djevojkom pao na livadu u blizini ceste. Vozačica Volkswagena je lakše povrijeđena te je zbog izazivanja saobraćajne nesreće uhapšena
15.08.2019. u 18:40
get url
text

Sedamnaestogodišnjoj djevojci koja je bila sa ocem na motociklu kada ih je na cesti u blizini Poreča u srijedu navečer automobilom udarila pijana vozačica, ljekari u Općoj bolnici Pula morali su zbog teških povreda amputirati potkoljenicu.

Djevojka leži na intenzivnoj njezi u teškom stanju i ljekari joj se bore za život, potvrdila je doc.dr. Irena Hrstić,piše portal 24sata.hr.

Trenutno je bez svijesti, i u tom stanju je održavaju ljekari, a prvi nalazi pokazuju da joj glava nije povrijeđena.

Podsjećamo, do nesreće u je došlo u srijedu u 23.30 sati na području Poreča. Djevojka je bila suvozačica na motociklu koji je vozio njen otac koji je poginuo na licu mjesta.

Za volanom Volkswagen Caddyja, koji ih je udario, bila je 32-godišnjakinja iz Višnjana. Imala je 1,44 promila alkohola i vozila iz smjera Poreča prema mjestu Kukci. Nedaleko od naselja vozačica je djelimično prešla na suprotnu stranu ceste, gdje je prednjim dijelom udarila u motocikl Gillera koji je naišao iz suprotnog smjera.

Od jačine udara motociklist je s djevojkom pao na livadu u blizini ceste. Vozačica Volkswagena je lakše povrijeđena te je zbog izazivanja saobraćajne nesreće uhapšena.

U trenutku nesreće u Volkswagenu su se nalazila još tri putnika u dobi od 29, 19 i 18 godina iz Osijeka koji su prošli bez ogrebotine.

Tijelo preminulog muškarca je prevezeno na Odjel patologije OB-a Pula radi obavljanja obdukcije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.