Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica isključio je Borisa Jerinića iz članstva stranke zbog teže povrede Statuta i djelovanja suprotnog zvaničnim stavovima Srpske demokratske stranke.

- Ne poštujući Statut i odluke Glavnog odbora stranke, Jerinić duži period djeluje protiv interesa Srpske demokratske stranke. Jerinić je jučer, u pratnji gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića i Uroša Gostića, prisustovao sastanku sa delegacijom Saveza nezavisnih socijaldemokrata iako nije imao ovlaštenje stranačkog organa da se na tome sastanku pojavi. Na tom sastanku, kako je najavio portparol SNSD-a, donesena je odluka da zastupnici SDS-a iz Doboja politički rad nastave u klubovima SNSD-a u PSBiH i u Narodnoj skupštini Republike Srpske, što je suprotno Statutu i zvaničnim stavovima Srpske demokratske stranke - navodi se u saopćenju SDS-a.

- Poručujem članovima i simpatizerima Srpske demokratske stranke da ćemo učiniti sve da stranku sačuvamo od mešetara i trgovaca. Srpsku demokratsku stranku sačuvat ćemo dosljednom politikom i nećemo dozvoliti da nas neodgovorni pojedinci izruče onima koji žele da SDS nestane, ujedno praveći od lažnih patriota nacionalne heroje - kazao je Govedarica.