open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Zbog snijega u zapadnoj i jugozapadnoj Bosni saobraća se otežano
U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni, kao i na ostalim dionicama u višim planinskim predjelima pada snijeg, pa je saobraćanje otežano.
31.12.2020. u 08:07
get url
text

U nižim područjima Bosne i u Hercegovini kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Upozorava se i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu. Na put ne krećite bez zimske opreme.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila teža od 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice - Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na autoput.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez - Travnik, Živinice - Banovići, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Gromiljak - Blažuj i Šuica - Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Zbog Nove godine, danas od 12 sati do 02.1.2021. godine do ponoći, zabranjuje se prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH, saopćeno je iz BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.